skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jeśli jeszcze nie wiesz, jak zrobić sałatkę z czerwonej kapusty z kukurydzą, przeczytaj przepis, który pomoże Ci to rozgryźć. Przygotowujemy wszystkie produkty, których potrzebujemy do tego dania.
Krok 2:
Pokrój kapustę na cienki makaron.
Krok 3:
Teraz włóż go do durszlaka i zalej wrzącą wodą. Po ostygnięciu kapusty przenosimy ją do głębokiej miski, posypujemy solą, mielimy rękami i mieszamy.
Krok 4:
Chrzan czyścimy i pocieramy na drobnej lub średniej tarce.
Krok 5:
Obierz i posiekaj cebulę. Wlej go do miski z kapustą. Tutaj wysyłamy kukurydzę w puszkach i przygotowany chrzan. Solimy wszystko do smaku, wlewamy olej roślinny (najlepiej nierafinowany) i mieszamy.
Krok 6:
Radzę również dodać wcześniej umytą i posiekaną natkę pietruszki i koperek, możesz również umieścić zieloną cebulę-taka mieszanka zieleni nada potrawie dodatkowych kolorów i korzyści.
Krok 7:
Gotową sałatkę odstawiamy na chwilę i przenosimy do salaterki. Dodatkowo możesz ozdobić danie kółkami czerwonej papryki i gałązkami świeżych ziół.
sałatkę można dodatkowo skropić sokiem z cytryny. Chociaż zamiast tego możesz wziąć sok jabłkowy lub wiśniowy. Najprawdopodobniej każdy z was, słysząc o kuchni koreańskiej, od razu powie-Och, czy to koreańska marchewka czy bakłażan? Nie, koreańskie jedzenie jest trudniejsze i bardziej uderzające. Koreańskie przepisy kulinarne opierają się na znajomości całej masy tajemnic, które nadają orientalny smak sałatkom warzywnym, rybnym lub mięsnym. A koreańska ma wiele wspólnego z resztą kuchni orientalnej, powiedzmy z japońską. Ta sama przewaga wieprzowiny, soi, jajek, ryżu i warzyw. Wiele przepisów i warzyw, które zajmują nie mniej ważne miejsce wśród Koreańczyków. Przedstawiłem ci jeden z przepisów-sałatkę z czerwonej kapusty z kukurydzą. Na szczęście czerwona kapusta nie jest niedoborem i jest niedroga. Możesz jeść jako niezależne danie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Czerwona kapusta - 27 kcal / 100g
- Czerwona kapusta mrożona w opakowaniu - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g