skład / składniki
metoda gotowania
1. Przede wszystkim ugotuj bulion wołowy-zalej mięso wodą, umieść na kuchence i gotuj na małym ogniu przez około 1 godzinę. Na koniec sól.
2. Podczas gotowania bulionu pokrój przygotowane pąki w paski i smaż na maśle na średnim ogniu, aż będą opiekane. W tym czasie obierz i pokrój cebulę, pokrój ogórki. Gdy nerki są usmażone, Dodaj do nich cebulę i ogórki i smaż, czasami mieszając, aż cebula będzie gotowa.
3. Obierz ziemniaki i włóż je w całości do bulionu. Umieść tam smażone nerki z ogórkami i cebulą, oliwkami i posiekanymi kiełbaskami i szynką. Gotuj przez pół godziny.
4. Wyjmij ziemniaki i wołowinę z bulionu. Zamień ziemniaki w puree i ciągle mieszając wróć do zupy. Pokrój mięso na porcje i włóż je do zupy. Dodaj przyprawy i sól do smaku. Gotuj przez kolejne 15 minut, pozwól mu się zaparzyć.
5. Podawaj z cytryną i ziołami.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal / 100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal / 100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Nerki wołowe - 86 kcal/100g