imbir z cytryną i miodem na odporność i odchudzanie

bomba witaminowa o działaniu wzmacniającym odporność! Imbir z cytryną i miodem stymuluje procesy metaboliczne, pomaga usunąć nadmiar płynu, pomagając w ten sposób zmniejszyć wagę i ma działanie lecznicze.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 97 % 35 g
172 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak gotować imbir z cytryną i miodem? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Imbir powinien być jędrny, o wyraźnym aromacie. Weź największe korzenie, aby wygodnie było je wyczyścić. Weź miód naturalny, dobrej jakości. Dobrze, jeśli osobiście wiesz, od kogo bierzesz miód. Więc jest bardziej prawdopodobne, że jest prawdziwy. Cytryny powinny być gęste, z dobrą żółtą skórką.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz korzeń imbiru imbiru i pokrój na duże kawałki. Umieść obrany imbir w misce do siekania.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj cytrynę i pokrój w plasterki, aby można było z niej usunąć pestki. Nie trzeba usuwać skórki. Zawiera dużą ilość składników odżywczych i powinny być właściwie stosowane.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść pokrojone cytryny na imbirze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zmiel imbir z cytryną na gładką masę. Jeśli nie masz siekacza, możesz przepuścić wszystko przez maszynkę do mięsa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do przygotowanej mieszanki imbirowo-cytrynowej dodaj przygotowany miód. Nawet jeśli miód jest kandyzowany, to nic wielkiego. Można go trochę podgrzać w kuchence mikrofalowej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w jednorodną masę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przenieś mieszaninę do słoika, przykryj i przechowuj w lodówce. Po dniu mieszanina będzie gotowa do użycia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Taką mieszaninę można dodać do herbaty lub po prostu rozcieńczyć wodą. W takim przypadku do herbaty można dodać kilka liści mięty. W celach profilaktycznych dla odporności codziennie rano spożywaj 1 łyżkę stołową. To ochroni przed przeziębieniem, wirusami i doda energii.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Imbir ma właściwości tonizujące, więc nie zaleca się picia go wieczorem. Miłej leczniczej uczty!

napoje z imbirem odmładzają ciało, tonizują naczynia krwionośne, łagodzą skurcze mięśni. Mają w swoim składzie ogromną liczbę przydatnych kombinacji.

miód jest dobrym środkiem przeciwbakteryjnym i przeciwbakteryjnym.

cytryna napełni organizm witaminą C, pomaga zwalczać ból gardła i wysokie ciśnienie krwi.

w celu utraty wagi zaleca się picie tego napoju 3 razy dziennie-15 minut przed śniadaniem, na pusty żołądek, przed obiadem i przed kolacją, rozpuszczając łyżkę mieszanki w 200 ml płynu. Ale jednocześnie konieczne jest ograniczenie ilości węglowodanów do minimum.

używam takiego napoju przez 14 dni, potem konieczna jest przerwa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g

Podobne przepisy