skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną pachnącą zupę z klopsikami i zieloną fasolką, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Wlej dwa litry wody do rondla, a następnie wlej do niego cztery ziarna pieprzu i zagotuj na kuchence.
Krok 3:
Drobno posiekaj jedną średnią główkę cebuli.
Krok 4:
Włóż trzysta pięćdziesiąt gramów mielonego mięsa, posiekaną cebulę do głębokiej miski i wlej jedną łyżeczkę soli.
Krok 5:
Dodaj mieszankę czarnej i czerwonej papryki do miski z mięsem mielonym do smaku.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 7:
Dobrze pokonaj mięso mielone i wypuść z niego powietrze.
Krok 8:
Z mielonego mięsa formujemy małe klopsiki, które następnie zwijamy w mąkę.
Krok 9:
Rozłóż klopsiki na patelni z przegotowaną wodą i wymieszaj.
Krok 10:
Gdy klopsiki unoszą się na powierzchni gotuj je w niskiej temperaturze pieca przez około siedem minut.
Krok 11:
Pokrój jedną marchewkę za pomocą kręconego noża na małe kawałki.
Krok 12:
Włóż pokrojoną marchewkę do rondla i mieszając, gotuj zupę przez około pięć minut.
Krok 13:
Rozłóż trzysta gramów zielonej fasoli na patelni.
Krok 14:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i kontynuuj gotowanie zupy przez kolejne cztery minuty.
Krok 15:
Aby przygotować sos, rozbij jedno jajko kurze do miski, dodaj sól i aromatyczną przyprawę chmielu-suneli do smaku.
Krok 16:
Dodaj jedną łyżeczkę Adjiki do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 17:
Włóż ugotowany sos do garnka z zupą, wymieszaj i kontynuuj gotowanie zupy, przykrywając garnek pokrywką.
Krok 18:
Posiekaj dość drobno zieloną cebulę z natką pietruszki według własnych upodobań.
Krok 19:
Włóż liść laurowy do rondla, dodaj sól do smaku, mieszankę czarnej i czerwonej papryki, posiekane warzywa, a następnie wymieszaj i ugotuj pachnącą letnią zupę.
Krok 20:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
cóż, bardzo prosty przepis na obiad w 15 minut! Zupa z klopsikami bez ziemniaków! Nie wymyślili jeszcze nic smaczniejszego-zupa z elastycznymi i bardzo delikatnymi klopsikami! Zastanawiasz się, jak zrobić pyszną zupę z klopsikami i fasolą? To danie jest holistyczne i kompletne na zdrowy lunch. Zupy, w których obecna jest fasola i klopsiki, zawierają bogaty zestaw aminokwasów, białek roślinnych i zwierzęcych, dlatego szybko ładują niezbędną energię do wykonywania trudnych fizycznie zadań.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g