letnia zupa fasolowa z mielonymi klopsikami wieprzowymi

szybkie w przygotowaniu danie na zdrowy lunch! Wspaniały przepis na przygotowanie aromatycznej i kompletnej zupy bez ziemniaków, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy dobrym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 2 g
tłuszcze 40 % 2 g
węglowodany 20 % 1 g
35 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną pachnącą zupę z klopsikami i zieloną fasolką, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej dwa litry wody do rondla, a następnie wlej do niego cztery ziarna pieprzu i zagotuj na kuchence.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj jedną średnią główkę cebuli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż trzysta pięćdziesiąt gramów mielonego mięsa, posiekaną cebulę do głębokiej miski i wlej jedną łyżeczkę soli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mieszankę czarnej i czerwonej papryki do miski z mięsem mielonym do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze pokonaj mięso mielone i wypuść z niego powietrze.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Z mielonego mięsa formujemy małe klopsiki, które następnie zwijamy w mąkę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż klopsiki na patelni z przegotowaną wodą i wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gdy klopsiki unoszą się na powierzchni gotuj je w niskiej temperaturze pieca przez około siedem minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój jedną marchewkę za pomocą kręconego noża na małe kawałki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż pokrojoną marchewkę do rondla i mieszając, gotuj zupę przez około pięć minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż trzysta gramów zielonej fasoli na patelni.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce i kontynuuj gotowanie zupy przez kolejne cztery minuty.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Aby przygotować sos, rozbij jedno jajko kurze do miski, dodaj sól i aromatyczną przyprawę chmielu-suneli do smaku.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dodaj jedną łyżeczkę Adjiki do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Włóż ugotowany sos do garnka z zupą, wymieszaj i kontynuuj gotowanie zupy, przykrywając garnek pokrywką.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Posiekaj dość drobno zieloną cebulę z natką pietruszki według własnych upodobań.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Włóż liść laurowy do rondla, dodaj sól do smaku, mieszankę czarnej i czerwonej papryki, posiekane warzywa, a następnie wymieszaj i ugotuj pachnącą letnią zupę.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

cóż, bardzo prosty przepis na obiad w 15 minut! Zupa z klopsikami bez ziemniaków! Nie wymyślili jeszcze nic smaczniejszego-zupa z elastycznymi i bardzo delikatnymi klopsikami! Zastanawiasz się, jak zrobić pyszną zupę z klopsikami i fasolą? To danie jest holistyczne i kompletne na zdrowy lunch. Zupy, w których obecna jest fasola i klopsiki, zawierają bogaty zestaw aminokwasów, białek roślinnych i zwierzęcych, dlatego szybko ładują niezbędną energię do wykonywania trudnych fizycznie zadań.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy