pstrąg z sosem kaparowym
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Krok 3:
Na patelni włożyć masło i oliwę z oliwek, mielony czosnek, kapary, sok z cytryny, musztardę i suszone zioła.
Krok 4:
Doprowadzić wszystko do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Krok 5:
Pokrój rybę na porcje i włóż do naczynia do pieczenia wyłożonego folią.
Krok 6:
Lekko posolić rybę i polać sosem kaparowym.
Krok 7:
Przykryj rybę krawędziami folii. Piec około 25 minut w 200°C.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g