sos z syropu z granatów z żurawiną
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Żurawinę myjemy, rozprowadzamy na patelni, dodajemy & amp; nbsp; brązowy cukier, syrop z granatów i kilka gałązek tymianku.
2. Delikatnie wymieszaj składniki, dodaj połowę porcji ziaren grantu, wyślij patelnię do ognia.
3. Gdy masa się zagotuje, zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie przez 5-7 minut z częstym mieszaniem.
4. Wyłącz ogień, ostrożnie usuń gałązki tymianku, dodaj sok z cytryny i pozostałe ziarna granatu, wymieszaj.
podawaj na stole, dekorując według uznania świeżymi liśćmi tymianku.
Poczęstuj się! 
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Syrop z granatów - 250 kcal/100g