risotto z krewetkami Farro
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
umyj pomidory, pokrój w kostkę. Umyj pory, pokrój w półpierścienie. Farro wlać do miski, zalać wodą, umyć, spuścić wodę, powtórzyć procedurę jeszcze raz. 
na patelni o odpowiedniej wielkości rozłóż Farro, pomidory, cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy. Napełnij składniki bulionem z kurczaka i taką samą ilością wody, wymieszaj, Wyślij do ognia.
gotuj pod zamkniętą pokrywką przez 2 godziny, okresowo mieszaj, ale nie rzadziej niż co 30 minut.
następnie dodaj wcześniej przygotowane krewetki, sól i pieprz do smaku, gotuj dodatkowe 30 minut, aż krewetki staną się różowe. 
wsyp risotto na porcje i podawaj posypane drobno posiekaną natką pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Farro - 340 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g