sos z syropem żurawinowym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. żurawinę myjemy, wkładamy do rondla, dodajemy trochę wody (100 ml), wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia.
2. Następnie dodaj mus jabłkowy i skórkę pomarańczową, gotuj pod zamkniętą pokrywką, aż żurawina będzie miękka, jagody w końcu powinny się zagotować. 
3.& amp; nbsp; & amp;nbsp; podczas gotowania często mieszamy SOS, aby uniknąć przypalenia, ponieważ jest wystarczająco gęsty. Na koniec dodaj wanilię do smaku, w razie potrzeby rozcieńczyć sos przegotowaną wodą do pożądanej konsystencji.
podawaj na zimno.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Mus jabłkowy - 68 kcal/100g
- Syrop żurawinowy - 26 kcal/100g