Zupa z raków

urozmaic swoje menu zupą z owoców morza! Zupa z raków z pewnością jeszcze się nie pojawiła, to danie spodoba się miłośnikom owoców morza. Raki nie zawsze są łatwe do mycia, dlatego przed tą procedurą można je umieścić w zamrażarce na 20 minut, co ułatwi proces.
OLICZKAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 7 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 56 % 9 g
65 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

1. Raki dokładnie umyć pod bieżącą wodą, & amp; nbsp;

2. Obierz ziemniaki, marchewkę i cebulę, pokrój wszystkie warzywa w kostkę.

3. Włóż raki i przygotowane warzywa do garnka, natychmiast zalej wrzącą wodą i wyślij do ognia. Sól, dodaj liść laurowy.

4. Gotuj zupę przez 15 minut, a w tym czasie obieramy paprykę, myjemy, kroimy w kostkę. Włóż paprykę do zupy, gotuj przez kolejne 5 minut.

to wszystko, aromatyczna zupa jest gotowa!

układamy na talerzach, dekorujemy zielenią według uznania.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Omar - 89   kcal/100g
  • Rak rzeczny - 96   kcal/100g

Podobne przepisy