zupa z raków
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Raki dokładnie umyć pod bieżącą wodą, & amp; nbsp;
2. Obierz ziemniaki, marchewkę i cebulę, pokrój wszystkie warzywa w kostkę.
3. Włóż raki i przygotowane warzywa do garnka, natychmiast zalej wrzącą wodą i wyślij do ognia. Sól, dodaj liść laurowy.
4. Gotuj zupę przez 15 minut, a w tym czasie obieramy paprykę, myjemy, kroimy w kostkę. Włóż paprykę do zupy, gotuj przez kolejne 5 minut.
to wszystko, aromatyczna zupa jest gotowa!
układamy na talerzach, dekorujemy zielenią według uznania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Omar - 89 kcal/100g
- Rak rzeczny - 96 kcal/100g