Farro z pomidorami i fasolą
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1.& amp;nbsp; pomidory umyć, pokroić na połówki, skropić oliwą z oliwek, czosnek obrać, przepuścić przez prasę, dodać do pomidorów, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Pomidory kładziemy na blasze do pieczenia, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 do 25 minut. 
2. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, rozłóż mrożoną fasolę i gotuj przez 3-5 minut, następnie dodaj Farro i gotuj przez 10-12 minut, po czym spuść wodę.
3. W dużej misce łączymy Farro i fasolę z pomidorami, polewamy octem, solą i pieprzem, dodajemy prażone orzechy włoskie. 
wlej naczynie na porcje i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Farro - 340 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g