skład / składniki
metoda gotowania
1. Ostrożnie umyj Czarny Bez, jeśli w niektórych miejscach pozostały gałązki, należy je odciąć.
2. Rozłóż Czarny Bez na patelni, zmiażdż jagody tłuczkiem, Wyślij do małego ognia, zagotuj, a następnie gotuj przez 10 minut i zdejmij z ognia.
3. Rozłóż gazę złożoną w dwóch warstwach na drobnym sicie, wytrzyj masę czarnego bzu, aby uzyskać czysty sok. Na tę ilość składników potrzebujesz nie więcej niż 600 ml soku.
4. Wlej & amp;nbsp; sok z czarnego bzu do rondla, tutaj wlej sok z cytryny, dodaj pektynę. Wysyłamy patelnię do ognia, doprowadzamy do wrzenia.
5. Następnie dodajemy cukier i masło, czekamy, aż masa ponownie się zagotuje, trzymamy w ogniu dokładnie 2 minuty, po czym układamy w sterylnych słoikach, hermetycznie zwijamy.
słodkiej zimy dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Czarny Bez - 73 kcal/100g
- Pektyna - 336 kcal/100g