Likier z czarnego bzu
skład / składniki
30
porcje:
metoda gotowania
1. Jagody sortujemy i myjemy, nie można ich usunąć z gałązek.
2. Przenieś czyste jagody do dużego rondla, zalej wodą i podpal. Po ugotowaniu gotuj przez 1 godzinę.
3. Filtrujemy płyn, przecieramy jagody przez sito, staramy się podnieść maksymalny sok.
4. Powstały bulion ponownie podpalamy, doprowadzamy do wrzenia, po czym wlewamy cukier i wlewamy ekstrakt migdałowy.
5. Wlej wódkę, zdejmij z ognia.
6. Butelkujemy alkohol.
w zasadzie jest już gotowy do użycia, ale możesz odstawić go na co najmniej kilka dni.
przechowuj alkohol w temperaturze pokojowej.
Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Czarny Bez - 73 kcal/100g
- Ekstrakt z migdałów - 0 kcal/100g