puree z groszku w szybkowarze
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
napełnij groszek wodą, umyj. Powtórz procedurę kilka razy, aż miot wypłynie, a woda stanie się tak mętna jak na początku.
wlej olej roślinny do miski szybkowaru, włóż groszek, wlej sól. Napełnij zawartość gorącą wodą.
przykryj szczelnie pokrywką i uruchom program "duszenie / rośliny strączkowe", ustaw czas gotowania na jedną godzinę.
na koniec dodaj masło do puree, wymieszaj. (Nie daj się zastraszyć płynną konsystencją, pozwól puree lekko ostygnąć i znacznie zgęstnieje).
podawaj z sosem mięsnym, z kotletami, z sałatką, z gotowanym kurczakiem lub wędzonym, w każdym razie będzie bardzo smaczny)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g