zupa z indyka z warzywami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
aby ugotować naszą wspaniałą zupę, musimy:
1. Opłucz mięso z indyka, włóż je do rondla i zalej wodą.
2. Podczas gdy Indyk się gotuje, zajmiemy się warzywami. Cebulę, marchewkę, paprykę i ziemniaki myjemy, obieramy. Pokrój warzywa i wyślij do zupy.
3. Posiekaj młodą kapustę i włóż do rondla.
4. Dodaj przyprawy, dobrze pasują tutaj liście laurowe, ziarna pieprzu i suchy koperek. Sól do smaku.
5. Gdy warzywa dojdą do gotowości, nie trawimy ich natychmiast.
wlać do talerzy, posypać ziołami i to wszystko, nasza wspaniała zupa jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g