kawior z buraka (buraki)
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
konieczne jest umycie buraka (buraka). Ugotować. Przełóż Buryak przez maszynę do mięsa, a także osobno przewiń cebulę w maszynce do mięsa. Cebulę należy smażyć na patelni na złoty kolor z dodatkiem oleju roślinnego. Następnie wymieszaj go z burakiem. Posolić.
dusić przez piętnaście minut na umiarkowanym ogniu. Następnie dodaj 9% octu do smaku, a także przyprawy. Następnie ostudź trochę i włóż do słoików. Gdy ostygnie, należy go usunąć w zimne miejsce. Oto gotowe danie zwane kawiorem z buraków (buraków).
tę pyszną przekąskę można przygotować na zimę lub można ją zjeść natychmiast po ugotowaniu. Można go jeść po prostu z chlebem lub z jakimś dodatkiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g