kawior z buraka (buraki)

pyszna i zdrowa zimna przekąska pochodzi z Ukrainy! Próbowałem tego kulinarnego przepisu na kawior z buraka (buraki) u mojej babci na Ukrainie, bardzo podobała mi się ta zimna przekąska. Zrobiłem to również w domu, bardzo smaczne i zdrowe. Danie jest bogate w błonnik i dlatego jest szczególnie przydatne dla dzieci i osób starszych. Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu.
EllishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 14 % 2 g
węglowodany 71 % 10 g
63 kcal
IG: 36 / 0 / 64

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

konieczne jest umycie buraka (buraka). Ugotować. Przełóż Buryak przez maszynę do mięsa, a także osobno przewiń cebulę w maszynce do mięsa. Cebulę należy smażyć na patelni na złoty kolor z dodatkiem oleju roślinnego. Następnie wymieszaj go z burakiem. Posolić.

dusić przez piętnaście minut na umiarkowanym ogniu. Następnie dodaj 9% octu do smaku, a także przyprawy. Następnie ostudź trochę i włóż do słoików. Gdy ostygnie, należy go usunąć w zimne miejsce. Oto gotowe danie zwane kawiorem z buraków (buraków).

tę pyszną przekąskę można przygotować na zimę lub można ją zjeść natychmiast po ugotowaniu. Można go jeść po prostu z chlebem lub z jakimś dodatkiem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy