Zupa Kasztanowa

zdobycie kasztanów nie jest takie łatwe, ale warto poszukać! Jeśli znudzi ci się monotonne jedzenie, po prostu musisz nauczyć się następującego przepisu kulinarnego. Jest niezwykły, ponieważ wykorzystuje pieczone kasztany. Jeśli uda Ci się je zdobyć, ten przepis jest dla ciebie.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 2 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 75 % 9 g
58 kcal
IG: 13 / 75 / 13

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

weź garnek z wodą i włóż do niego cebulę, marchewkę i seler. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 30 minut.
następnie dodaj smażone kasztany do garnka i gotuj przez kolejne 20-25 minut, aż kasztany będą miękkie. Teraz zdejmij patelnię z pieca.
gotowane warzywa należy wyłowić z bulionu, nie będziemy ich już potrzebować. Lub najlepiej przecedzić bulion przez drobne sito. 4 kasztany, na razie odłóż na bok, a resztę wróć do bulionu. Ten bulion wraz z kasztanami należy ubić w blenderze,aż uzyskasz jednorodne puree.
następnie umieść ten puree na patelni i podgrzej.
na patelni opiekamy kromki chleba. Chleb musi być stale mieszany, aby stał się złoty.
te kasztany, które odłożyliśmy, pokroimy na małe kawałki, są potrzebne do podania dania.
napełnij talerze zupą i włóż do każdego kasztany i kostki smażonego chleba. Zupa Kasztanowa jest gotowa. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasztan szlachetny świeży - 194   kcal/100g
  • Kasztan szlachetny suszony - 377   kcal/100g
  • Gotowane kasztany - 131   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb"doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy