skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak przygotować świeżą kolendrę na zimę? Ten prosty przepis pokaże Ci jak to zrobić szybko i dość łatwo. W końcu ma tylko dwa lub, w razie potrzeby, trzy składniki. Najważniejsze jest to, że warzywa są świeże i Młode, wtedy przedmiot okaże się najbardziej pachnący i jasny.
Krok 2:
Ostrożnie posortuj kolendrę, usuwając zwiędłe, żółte lub zepsute liście, odetnij korzenie. Szczególnie dokładnie sprawdź je pod kątem owadów i brudu. Nie potrzebujemy pierwszego w żywności, a zanieczyszczenie może zepsuć obrabiany przedmiot. Ponadto w ziemi może znajdować się czynnik wywołujący zatrucie jadem kiełbasianym, co może prowadzić do smutnych konsekwencji. Dokładnie umyj i osusz warzywa na ręczniku papierowym, powinny być całkowicie suche.
Krok 3:
Dokładnie umyj szklane słoiki w gorącej wodzie z sodą oczyszczoną i spłucz. Następnie wysterylizuj słoiki w dowolny sposób. Lubię, jeśli słoiki są małe, sterylizować w kuchence mikrofalowej. Wlej trochę wody do czystych słoików i podgrzewaj z pełną mocą przez 5 minut, spuść wodę i osusz. Można to zrobić w piekarniku lub nad parą. Gotuj żelazne pokrywki po ugotowaniu przez 10 minut, a następnie wysusz je.
Krok 4:
Pokrój suszoną kolendrę jak zwykle na sałatkę i bardzo mocno ubij w słoikach do wieszaków. Następnie napełnij warzywa olejem roślinnym. W puszce nie powinno być powietrza, w przeciwnym razie przedmiot bardzo szybko się zepsuje. W razie potrzeby olej roślinny można wymieszać z grubą, nie jodowaną solą i już nim zalać słoiki. Olej roślinny można wziąć absolutnie każdy dezodoryzowany, nierafinowany zabije aromat kolendry.
Krok 5:
Najlepiej przechowywać taki kęs kolendry w lodówce na dolnej półce. Po otwarciu banku należy go użyć w najbliższych dniach. Smacznego.
aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g