kolendra na zimę

Jasny, pachnący domowy Półfabrykat bez sterylizacji! Kolendra na zimę wcale nie jest trudna do przygotowania. Potrzebujesz tylko dobrych, soczystych, świeżych ziół, oleju roślinnego i trochę czasu. Spróbuj, to bardzo proste!
LaliczAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 93 % 50 g
węglowodany 6 % 3 g
449 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak przygotować świeżą kolendrę na zimę? Ten prosty przepis pokaże Ci jak to zrobić szybko i dość łatwo. W końcu ma tylko dwa lub, w razie potrzeby, trzy składniki. Najważniejsze jest to, że warzywa są świeże i Młode, wtedy przedmiot okaże się najbardziej pachnący i jasny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ostrożnie posortuj kolendrę, usuwając zwiędłe, żółte lub zepsute liście, odetnij korzenie. Szczególnie dokładnie sprawdź je pod kątem owadów i brudu. Nie potrzebujemy pierwszego w żywności, a zanieczyszczenie może zepsuć obrabiany przedmiot. Ponadto w ziemi może znajdować się czynnik wywołujący zatrucie jadem kiełbasianym, co może prowadzić do smutnych konsekwencji. Dokładnie umyj i osusz warzywa na ręczniku papierowym, powinny być całkowicie suche.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dokładnie umyj szklane słoiki w gorącej wodzie z sodą oczyszczoną i spłucz. Następnie wysterylizuj słoiki w dowolny sposób. Lubię, jeśli słoiki są małe, sterylizować w kuchence mikrofalowej. Wlej trochę wody do czystych słoików i podgrzewaj z pełną mocą przez 5 minut, spuść wodę i osusz. Można to zrobić w piekarniku lub nad parą. Gotuj żelazne pokrywki po ugotowaniu przez 10 minut, a następnie wysusz je.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój suszoną kolendrę jak zwykle na sałatkę i bardzo mocno ubij w słoikach do wieszaków. Następnie napełnij warzywa olejem roślinnym. W puszce nie powinno być powietrza, w przeciwnym razie przedmiot bardzo szybko się zepsuje. W razie potrzeby olej roślinny można wymieszać z grubą, nie jodowaną solą i już nim zalać słoiki. Olej roślinny można wziąć absolutnie każdy dezodoryzowany, nierafinowany zabije aromat kolendry.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Najlepiej przechowywać taki kęs kolendry w lodówce na dolnej półce. Po otwarciu banku należy go użyć w najbliższych dniach. Smacznego.

aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy