proste przepisy na potrawy z morelami pozwolą Ci stworzyć kulinarne arcydzieła, które nie obciążają Twojego budżetu. Tradycyjnie & laquo; strażnicy lasu & raquo; łączą się z ciastami mięsnymi lub rybnymi z ciasta maślanego. Spróbuj połączyć czapki kegle, smażoną cebulę i świeży koperek w nadzieniu smażonym na ghee. Nadążasz za modą i robisz risotto? Zrób to z pieczonymi czapkami morelowymi, które skupiają cały smak.
Najczęściej smardze znajdują się w przepisach z tymi pięcioma potrawami:
miłośnicy mięsa docenią ten wegetariański przysmak. Lub przygotuj pieczarkowy stroganow z chrupiącymi tostami. Czosnek i tarhun doskonale podkreślają smak gęstego, kremowego sosu. Czarno-brązowe grzyby są równie odpowiednie do suszenia i zamrażania. Przed wysłaniem do zamrażarki należy je umyć, namoczyć w wodzie i zagotować. Suszony przedmiot można wykorzystać dopiero po trzech miesiącach. Do marynowania i solenia odporni żołnierze w szkockich kapeluszach nie nadają się. A w zupach ziemisty zapach traci moc. Tylko namoczone w solance kiszonej kapusty ujawnią swój oryginalny smak!