skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapki z pomidorami i serem? Aby to zrobić, przygotuj wszystko, czego potrzebujesz. Możesz użyć zwykłego bochenka, ale kanapki będą wyglądać wygodniej i estetycznie na kawałkach bagietki. Weź ser według własnego uznania. Smak będzie jaśniejszy, jeśli użyjesz dwóch rodzajów sera, takich jak Gouda i Holenderski. Nieco pikantny będzie smak, jeśli użyjesz wędzonego sera kiełbasianego.
Krok 2:
Pokrój bagietkę na kawałki. Kanapki można zrobić w pośpiechu, natychmiast nakładając pastę na bochenek. Ale plasterki można lekko wysuszyć w piekarniku przez 7-10 minut w temperaturze 180 stopni, można je wysuszyć na suchej patelni lub smażyć z dodatkiem niewielkiej ilości oleju roślinnego, robiąc grzanki.
Krok 3:
W osobnej misce zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 4:
Obierz czosnek, opłucz i przepuść przez prasę. Dodaj majonez.
Krok 5:
Ilość majonezu patrz konsystencja pasty. Nie powinien być zbyt suchy ani bardzo mokry. Nawiasem mówiąc, do pasty serowej można dodać trochę posiekanego koperku lub pietruszki.
Krok 6:
Na kawałki bagietki posmaruj pastą serową.
Krok 7:
Pokrój pomidory w plasterki. Jeśli pomidory są duże, koła można pokroić na pół.
Krok 8:
Na każdą kanapkę ułóż 1-2 krążki pomidora. Kanapki są gotowe! Możesz natychmiast podać do stołu, dekorując gałązką zieleni. Smacznego!
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Baton - 273 kcal/100g