skład / składniki
metoda gotowania
w każdym kraju jedzenie o tej samej nazwie ma różne przepisy kulinarne. Angielska sałatka z wątróbki drobiowej również różni się od tej znanej w Rosji. Podaje się go na ciepło i doprawia sosem Perry.
Wytnij skórki z kromek białego chleba, pokrój chleb w kostkę. Roztopić ghee i smażyć grzanki na złoty kolor. Rozłóż na papierowej serwetce, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
wątróbkę drobiową czyścimy, kroimy na małe kawałki i smażymy przez 2-3 minuty na dużym ogniu. Tak, aby powierzchnia była brązowa, a środek pozostał różowy. Na talerzu układamy równomiernie liście sałaty i układamy kawałki wątroby.
SOS Perry gotujemy na tej samej patelni, na której smażono wątrobę. Wymieszaj wszystkie składniki bez podpalania. Tylko dobrze wymieszaj drewnianą łyżką. Następnie wlej do osobnej miski i ponownie ubij trzepaczką. Sos wlać wątrobę na półmisku. Wlej grzanki na wierzch i podawaj ciepłą zieloną cebulę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Masło orzechowe - 570 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g