Sałatka z wątróbki drobiowej

Wypróbuj nowy smak oryginalnej przekąski.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 46 % 23 g
węglowodany 34 % 17 g
311 kcal
IG: 6 / 94 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

w każdym kraju jedzenie o tej samej nazwie ma różne przepisy kulinarne. Angielska sałatka z wątróbki drobiowej również różni się od tej znanej w Rosji. Podaje się go na ciepło i doprawia sosem Perry.
Wytnij skórki z kromek białego chleba, pokrój chleb w kostkę. Roztopić ghee i smażyć grzanki na złoty kolor. Rozłóż na papierowej serwetce, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
wątróbkę drobiową czyścimy, kroimy na małe kawałki i smażymy przez 2-3 minuty na dużym ogniu. Tak, aby powierzchnia była brązowa, a środek pozostał różowy. Na talerzu układamy równomiernie liście sałaty i układamy kawałki wątroby.
SOS Perry gotujemy na tej samej patelni, na której smażono wątrobę. Wymieszaj wszystkie składniki bez podpalania. Tylko dobrze wymieszaj drewnianą łyżką. Następnie wlej do osobnej miski i ponownie ubij trzepaczką. Sos wlać wątrobę na półmisku. Wlej grzanki na wierzch i podawaj ciepłą zieloną cebulę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 570   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy