Sałatka z wodorostów z winem

tak po prostu możesz podać swoje ulubione wodorosty na stole!
arsikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 2 g
tłuszcze 33 % 1 g
węglowodany 0 % 0 g
16 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

najpierw myjemy kapustę morską pod bieżącą wodą, zanurzamy w garnku z wrzącą wodą i gotujemy przez 7-10 minut.
następnie usmaż solone liście sałaty na oleju roślinnym, a następnie wlej do nich niewielką ilość bulionu z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Następnie rozłóż całą zawartość patelni na talerzu. Na tej samej patelni smażyć kapustę morską przez 2-3 minuty, następnie stopniowo wlewaj wino, pozostały bulion z kurczaka, dodaj skrobię i stewię do smaku. Wymieszaj całą masę i zagotuj, po czym wyłącz ogień. Gdy sałatka trochę ostygnie, włóż ją do salaterki i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Kapusta morska - 5   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Wino - 76   kcal/100g
  • Stewia w saszetkach - 0   kcal/100g

Podobne przepisy