Sałatka z wodorostów z winem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw myjemy kapustę morską pod bieżącą wodą, zanurzamy w garnku z wrzącą wodą i gotujemy przez 7-10 minut.
następnie usmaż solone liście sałaty na oleju roślinnym, a następnie wlej do nich niewielką ilość bulionu z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Następnie rozłóż całą zawartość patelni na talerzu. Na tej samej patelni smażyć kapustę morską przez 2-3 minuty, następnie stopniowo wlewaj wino, pozostały bulion z kurczaka, dodaj skrobię i stewię do smaku. Wymieszaj całą masę i zagotuj, po czym wyłącz ogień. Gdy sałatka trochę ostygnie, włóż ją do salaterki i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Wino - 76 kcal/100g
- Stewia w saszetkach - 0 kcal/100g