wieprzowina po guajirsku

tylko jeden smak tego dania sprawia, że chcesz dodać sobie suplementy!
Lubov♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 11 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 22 % 7 g
192 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

Większość kubańskich dań mięsnych jest przygotowywana z kurczaka lub wieprzowiny. A banany na Kubie są dodawane do prawie każdego posiłku. Są spożywane na deser, wraz z gorącymi wędlinami, dodawane do sosów i wciąż istnieje wiele, wiele innych zastosowań tego owocu. Połączenie smaku mięsa i bananów można docenić, gotując wieprzowinę w stylu guajirskim. Biorę miąższ szynki wieprzowej i kroję w kostkę po 35-40 g.każdy kawałek posypuję pieprzem, solą i posypuję sokiem z cytryny. Dodaj kminek, liść laurowy i umieść mięso na godzinę w zimnym miejscu.
po upływie wymaganego czasu smażę mięso w głębokim tłuszczu. Teraz przygotowuję przystawkę z bananów. Biorę niedojrzałe owoce i cienko kroję je w ukośne talerze. Następnie smaż talerze na oleju. Do stołu podaję pieczoną wieprzowinę na talerzu wraz ze smażonymi bananami. Jako dodatek można również podawać smażone ziemniaki. Danie dekoruję zielenią. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy