gotowane kasztany. Jak i ile gotować kasztany

Spróbuj raz i będziesz gotowy, aby jeść je codziennie! Łatwość przygotowania Kasztany są narodowym daniem we Francji, a Francuzi wiedzą dużo o jedzeniu. Po raz spróbowaniu gotowanych kasztanów jestem gotowa jeść je przynajmniej codziennie.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 91 % 10 g
45 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

kasztany są bardzo przydatnym produktem zawierającym witaminy A, C i B, a także różne minerały i błonnik. Jeśli jednak monitorujesz swoją wagę, nie powinieneś nadużywać potraw z kasztanów, ponieważ zawierają ogromną ilość kalorii.
istnieje kilka odmian kasztanowców. Jadalne kasztany rosną w Europie, Azji i Ameryce Północnej. Oczywiście nie można jeść dzikich kasztanów, które rosną w naszym kraju - nie tylko nie jest smaczne, ale także niebezpieczne.
kasztany przeznaczone do gotowania można kupić w dużym supermarkecie spożywczym.
istnieją różne sposoby gotowania kasztanów, ale najprostszym przepisem są gotowane kasztany.
najpierw zagotuj wodę. Kasztany są cięte z obu stron i wrzucane do wrzącej wody. Dodajemy tam przyprawy i sól.
gotuj kasztany przez około 40 minut. Następnie spuść wodę i ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasztan szlachetny świeży - 194   kcal/100g
  • Kasztan szlachetny suszony - 377   kcal/100g
  • Gotowane kasztany - 131   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy