skład / składniki
metoda gotowania
kasztany są bardzo przydatnym produktem zawierającym witaminy A, C i B, a także różne minerały i błonnik. Jeśli jednak monitorujesz swoją wagę, nie powinieneś nadużywać potraw z kasztanów, ponieważ zawierają ogromną ilość kalorii.
istnieje kilka odmian kasztanowców. Jadalne kasztany rosną w Europie, Azji i Ameryce Północnej. Oczywiście nie można jeść dzikich kasztanów, które rosną w naszym kraju - nie tylko nie jest smaczne, ale także niebezpieczne.
kasztany przeznaczone do gotowania można kupić w dużym supermarkecie spożywczym.
istnieją różne sposoby gotowania kasztanów, ale najprostszym przepisem są gotowane kasztany.
najpierw zagotuj wodę. Kasztany są cięte z obu stron i wrzucane do wrzącej wody. Dodajemy tam przyprawy i sól.
gotuj kasztany przez około 40 minut. Następnie spuść wodę i ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasztan szlachetny świeży - 194 kcal/100g
- Kasztan szlachetny suszony - 377 kcal/100g
- Gotowane kasztany - 131 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g