SOS tamaryndowca
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Z tamaryndowca i daktyli usuwamy nasiona, wkładamy do miski, napełniamy gorącą wodą, pozostawiamy na 15-20 minut.
2. Rozłóż spuchnięte daktyle i tamaryndę w misce blendera. Obieramy imbir, kroimy w plasterki, wkładamy również do miski blendera z kuminem, wlewamy wodę, dodajemy szczyptę czerwonej mielonej papryki.
3. Ubijamy składniki do konsystencji pasty, rozprowadzamy na patelni, wysyłamy do ognia. Tomimy przez 5 minut przy ciągłym mieszaniu.
przenieś masę do miski.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Tamaryndowiec - 239 kcal/100g