wieprzowina z suszonymi śliwkami w powolnej kuchence

Masz dość duszonych ziemniaków z mięsem? Dodaj śliwki! Pyszne! Wieprzowina z suszonymi śliwkami, duszona w powolnej kuchence wraz z ziemniakami i grzybami, jest zarówno smaczna, jak i zdrowa. Nadaje się nie tylko jako drugie danie w dzień powszedni, ale także do traktowania gości będzie całkiem odpowiedni. Danie jest dobre, ponieważ z dość zwykłych produktów, tylko dodając suszone śliwki, możesz stworzyć prawdziwe arcydzieło domowej kuchni.
FeruzoldaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 40 % 12 g
168 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

zaczynamy od napełnienia grzybów i suszonych śliwek w różnych pojemnikach czystą ciepłą wodą. Pozostaw je na 20-30 minut.

w tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Mięso myjemy, suszymy i kroimy na duże kawałki. Obierz ziemniaki, marchewkę i cebulę. Warzywa kroimy w duże kostki, tej samej wielkości.

W misce multicookera rozgrzej olej (tryb "smażenie"), włóż do niego wieprzowinę, smaż przez 8-10 minut. Nie zapomnij przeszkadzać. Następnie połóż wieprzowinę na talerzu i wyślij warzywa do miski. Smaż je w tym samym trybie przez 8-10 minut, mieszając.

do smażonych warzyw kładziemy wieprzowinę, dodajemy wyciśnięte śliwki i grzyby. Wymieszaj koncentrat pomidorowy i wodę, wlej do pozostałych składników.Wlej sól. Włącz tryb "duszenie", gotuj wszystko razem przez pół godziny.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 286   kcal/100g
  • Kurki suszone - 261   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 231   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 315   kcal/100g
  • Shiitake suszone - 331   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy