skład / składniki
metoda gotowania
zaczynamy od napełnienia grzybów i suszonych śliwek w różnych pojemnikach czystą ciepłą wodą. Pozostaw je na 20-30 minut.
w tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Mięso myjemy, suszymy i kroimy na duże kawałki. Obierz ziemniaki, marchewkę i cebulę. Warzywa kroimy w duże kostki, tej samej wielkości.
W misce multicookera rozgrzej olej (tryb "smażenie"), włóż do niego wieprzowinę, smaż przez 8-10 minut. Nie zapomnij przeszkadzać. Następnie połóż wieprzowinę na talerzu i wyślij warzywa do miski. Smaż je w tym samym trybie przez 8-10 minut, mieszając.
do smażonych warzyw kładziemy wieprzowinę, dodajemy wyciśnięte śliwki i grzyby. Wymieszaj koncentrat pomidorowy i wodę, wlej do pozostałych składników.Wlej sól. Włącz tryb "duszenie", gotuj wszystko razem przez pół godziny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g