skład / składniki
metoda gotowania
jeśli nie wiesz, co ugotować z gotowego ciasta francuskiego, spróbuj przygotować najlepszą szybką przekąskę na ten prosty i szybki przepis. Proponuję przygotować kosze z kurczakiem, kwaśną śmietaną i serem z gotowego ciasta francuskiego. Ten przepis na przekąskę w pośpiechu spodoba się każdemu! Szczegółowe przygotowanie znajduje się w moim przepisie wideo.
1. Do przepisu możesz użyć ciasta francuskiego drożdżowego lub ciasta francuskiego bez drożdży. Używam ciasta francuskiego bez drożdży. Ciasto należy rozmrozić i rozwałkować. Wytnij 12 kółek z ciasta szklanką. W 6 okręgach Wytnij kolejne 6 okręgów szklanką o mniejszej średnicy. Usuń nadmiar ciasta. Z ciasta otrzymamy 6 kółek i 6 pierścieni.
2. Nasmaruj krawędzie kół białkiem i połóż pierścienie wycięte z ciasta na wierzchu. Białko podczas pieczenia koszy skleja ciasto.
3. Piec na blasze wyłożonej pergaminem i natłuszczonym olejem roślinnym w temperaturze 220 stopni przez 10-15 minut. do złotego koloru koszy. Kosze znacznie wzrosną.
4. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
5. Pokrój kurczaka na małe kawałki.
6. Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
6. Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię i smaż wstępnie posiekaną cebulę na złoty kolor.
7. Gdy cebula się złoci-dodaj kurczaka i smaż prawie do miękkości.
8. 5 minut przed gotowaniem kurczaka dodaj śmietanę, mąkę, sól, pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę, aby zagęścić sos. Gotuj przez kolejne 5 minut, aż kurczak będzie całkowicie ugotowany.
9. W gotowych koszach w środku ściskamy środek łyżką.
10. Umieść nadzienie na środku koszy i posyp serem.
11. Piec kolejne 5 minut., aby ser się stopił.
gotowe kosze posyp ziołami i podawaj na gorąco. Takie kosze można gotować i podawać zarówno na świątecznym stole, jak i rozpieszczać siebie i swoich bliskich w dzień powszedni. Ta przekąska jest chrupiąca, z soczystym nadzieniem i bardzo smaczna. Możesz użyć dowolnego nadzienia do tak szybkiego i prostego przepisu według własnego gustu. Na przykład kurczaka można zastąpić grzybami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g