leniwe kosze z ciasta francuskiego z filetem z kurczaka

bardzo soczyste nadzienie i chrupiące ciasto francuskie.
VkusnieReceptyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 14 g
tłuszcze 38 % 17 g
węglowodany 31 % 14 g
270 kcal
IG: 7 / 93 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

jeśli nie wiesz, co ugotować z gotowego ciasta francuskiego, spróbuj przygotować najlepszą szybką przekąskę na ten prosty i szybki przepis. Proponuję przygotować kosze z kurczakiem, kwaśną śmietaną i serem z gotowego ciasta francuskiego. Ten przepis na przekąskę w pośpiechu spodoba się każdemu! Szczegółowe przygotowanie znajduje się w moim przepisie wideo.

1. Do przepisu możesz użyć ciasta francuskiego drożdżowego lub ciasta francuskiego bez drożdży. Używam ciasta francuskiego bez drożdży. Ciasto należy rozmrozić i rozwałkować. Wytnij 12 kółek z ciasta szklanką. W 6 okręgach Wytnij kolejne 6 okręgów szklanką o mniejszej średnicy. Usuń nadmiar ciasta. Z ciasta otrzymamy 6 kółek i 6 pierścieni.

2. Nasmaruj krawędzie kół białkiem i połóż pierścienie wycięte z ciasta na wierzchu. Białko podczas pieczenia koszy skleja ciasto.

3. Piec na blasze wyłożonej pergaminem i natłuszczonym olejem roślinnym w temperaturze 220 stopni przez 10-15 minut. do złotego koloru koszy. Kosze znacznie wzrosną.

4. Cebulę kroimy w drobną kostkę.

5. Pokrój kurczaka na małe kawałki.

6. Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.

6. Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię i smaż wstępnie posiekaną cebulę na złoty kolor.

7. Gdy cebula się złoci-dodaj kurczaka i smaż prawie do miękkości.

8. 5 minut przed gotowaniem kurczaka dodaj śmietanę, mąkę, sól, pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę, aby zagęścić sos. Gotuj przez kolejne 5 minut, aż kurczak będzie całkowicie ugotowany.

9. W gotowych koszach w środku ściskamy środek łyżką.

10. Umieść nadzienie na środku koszy i posyp serem.

11. Piec kolejne 5 minut., aby ser się stopił.

gotowe kosze posyp ziołami i podawaj na gorąco. Takie kosze można gotować i podawać zarówno na świątecznym stole, jak i rozpieszczać siebie i swoich bliskich w dzień powszedni. Ta przekąska jest chrupiąca, z soczystym nadzieniem i bardzo smaczna. Możesz użyć dowolnego nadzienia do tak szybkiego i prostego przepisu według własnego gustu. Na przykład kurczaka można zastąpić grzybami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy