skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki według listy. Istnieje wiele ciekawych przepisów na przekąski pita z nadzieniem, które można nazwać chudymi. I każdy może wybrać taki zestaw do smaku i dostępności. Ciekawy przepis na bułkę pita z koreańską marchewką. Koreańskie marchewki można kupić gotowe w sklepie lub zrobić samodzielnie, proces ten nie jest skomplikowany, ale wymaga czasu.
Krok 2:
Obierz cebulę, drobno posiekaj nożem. Aby cebula nie nadała przekąsce gorzkiego smaku, można ją marynować w occie jabłkowym. Aby to zrobić, włóż posiekaną cebulę do talerza, wlej łyżkę octu jabłkowego i pozostaw na 10 minut. Umyj zieloną cebulę i drobno posiekaj nożem, sprawi, że przekąska będzie jaśniejsza, możesz użyć innych zieleni.
Krok 3:
Obierz i zetrzyj na tarce do sałatek koreańskich (w przypadku jej braku można użyć zwykłej tarki) zieloną rzodkiewkę. Kto nie lubi rzodkiewki, może bezpiecznie zastąpić dowolne inne odpowiednie warzywo, marynowane ogórki i oliwki dadzą tę samą ostrygę. Ale to rzodkiewka nadaje przekąsce szczególny przyjemny smak, a ponadto czyni ją bardziej przydatną. Włóż warzywa do miski i dopraw oliwą z oliwek, dodaj sól i czarny pieprz do smaku.
Krok 4:
Rozłóż cienki ormiański chleb pita, rozłóż nadzienie cienką warstwą na całej powierzchni. Możesz dodać trochę sera tofu, ten ser jest pochodzenia roślinnego, a przekąska doda przyjemnego kremowego smaku. Ser malujemy rękami. Wymieszaj nadzienie.
Krok 5:
Złóż chleb pita z nadzieniem w rolkę, zawiń go w folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny. Podajemy przystawkę do stołu, w dni postu lub postu lub po prostu dla urozmaicenia menu. Smacznego!
chleb pita to uniwersalny produkt, za pomocą którego można szybko i łatwo przygotować wiele ciekawych potraw: sałatki, ciasta, koperty, bułki, w tym przekąski z różnymi nadzieniami: warzywami, serem, jagodami, grzybami, nie tylko na zwykły stół, ale także na chude.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Tofu - 72 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g