skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Będziemy potrzebować bardzo niewielu produktów: paczki galaretki, jajek, mąki, sody, octu i margaryny (przepraszam - zapomniałem umieścić to na zdjęciu).
Krok 2:
Musimy ułożyć paczkę galaretki w dowolny dogodny dla Ciebie sposób. Najważniejsze, że nie ma grudek. I wyślij luźną mieszaninę do głębokiego pojemnika. Możesz wybrać dowolną galaretkę - według własnego gustu. Wziąłem malinę, ma mocny aromat i jasny smak.
Krok 3:
Teraz rozbijamy jajka na naszą galaretkę i nie przeszkadzamy, ale szybko przechodzimy do następnego kroku
Krok 4:
Wlej tam mąkę i ...
Krok 5:
Wszystko to (galaretka, jajka i mąka) bardzo dobrze wymieszaj. Mieszaj, aż będzie gładka. I oczywiście powinien być bez grudek. Nie bój się-to nie jest trudne.
Krok 6:
Teraz soda.. potrzebujemy 1 łyżeczki / łyżkę, ale żeby było wygodnie ugasić, wsypałem tę jedną łyżeczkę sody do pustej łyżki stołowej. A potem zgasiłem sodę octem. Ten" musujący & quot; wysyłamy do naszej przygotowanej jednorodnej masy i mieszamy. Wszystko ubijałam łyżką.
Krok 7:
Dalsze znane działania: zapal piekarnik, powinien rozgrzać się do 180 gr. następnie posmaruj patelnię lub blachę do pieczenia margaryną, dzięki czemu zapomniałem umieścić ją na zdjęciu. I wlej naszą mieszankę na patelnię. Następnie wysyłamy patelnię do piekarnika na 10-15 minut w temperaturze 180. I oczywiście pamiętamy-te minuty zależą od piekarnika i patelni. (mam stary żeliwny)
Krok 8:
Gotowość sprawdzamy zapałką lub drewnianą wykałaczką.U mnie zapałka była lekko wilgotna, ale góra mocno ciemniała i wyjąłem ciasto i....okazało się, że jest całkowicie upieczony.To wszystko!! Miłego picia herbaty.....i możesz z mlekiem!!!
dla tych, którzy naprawdę nie lubią bawić się sodą-możesz ją zastąpić proszkiem do pieczenia ciasta, ale!!!! potrzebuje dwa razy więcej. A podczas pieczenia możesz użyć pergaminu lub papieru do pieczenia - to znaczy,jeśli boisz się, że się spali.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sucha galaretka - 368 kcal/100g