ciasto z brykietu kisielowego-pyszne szybko i łatwo

ciasto galaretkowe to świetny pomysł! Spróbuj i oceń. Ciasto okazuje się przewiewne, pachnące - cóż, po prostu czai się w ustach. A gotowanie jest bardzo proste i szybkie, a wszystkie produkty są proste i znajome. A potem z tym ciastem możesz eksperymentować na swój sposób.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 8 % 5 g
węglowodany 85 % 55 g
261 kcal
IG: 0 / 89 / 11

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Będziemy potrzebować bardzo niewielu produktów: paczki galaretki, jajek, mąki, sody, octu i margaryny (przepraszam - zapomniałem umieścić to na zdjęciu).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Musimy ułożyć paczkę galaretki w dowolny dogodny dla Ciebie sposób. Najważniejsze, że nie ma grudek. I wyślij luźną mieszaninę do głębokiego pojemnika. Możesz wybrać dowolną galaretkę - według własnego gustu. Wziąłem malinę, ma mocny aromat i jasny smak.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz rozbijamy jajka na naszą galaretkę i nie przeszkadzamy, ale szybko przechodzimy do następnego kroku

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej tam mąkę i ...

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko to (galaretka, jajka i mąka) bardzo dobrze wymieszaj. Mieszaj, aż będzie gładka. I oczywiście powinien być bez grudek. Nie bój się-to nie jest trudne.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz soda.. potrzebujemy 1 łyżeczki / łyżkę, ale żeby było wygodnie ugasić, wsypałem tę jedną łyżeczkę sody do pustej łyżki stołowej. A potem zgasiłem sodę octem. Ten" musujący & quot; wysyłamy do naszej przygotowanej jednorodnej masy i mieszamy. Wszystko ubijałam łyżką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dalsze znane działania: zapal piekarnik, powinien rozgrzać się do 180 gr. następnie posmaruj patelnię lub blachę do pieczenia margaryną, dzięki czemu zapomniałem umieścić ją na zdjęciu. I wlej naszą mieszankę na patelnię. Następnie wysyłamy patelnię do piekarnika na 10-15 minut w temperaturze 180. I oczywiście pamiętamy-te minuty zależą od piekarnika i patelni. (mam stary żeliwny)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowość sprawdzamy zapałką lub drewnianą wykałaczką.U mnie zapałka była lekko wilgotna, ale góra mocno ciemniała i wyjąłem ciasto i....okazało się, że jest całkowicie upieczony.To wszystko!! Miłego picia herbaty.....i możesz z mlekiem!!!

dla tych, którzy naprawdę nie lubią bawić się sodą-możesz ją zastąpić proszkiem do pieczenia ciasta, ale!!!! potrzebuje dwa razy więcej. A podczas pieczenia możesz użyć pergaminu lub papieru do pieczenia - to znaczy,jeśli boisz się, że się spali.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sucha galaretka - 368   kcal/100g

Podobne przepisy