skład / składniki
gotowanie krok po kroku
cukinia to rodzaj jedzenia, które lubią tylko niektórzy ludzie. Moja przyjaciółka przywiozła z Ameryki przepis kulinarny o nazwie"zapiekanka z cukinii". Kiedy zrobiła to w domu i poczęstowała mnie, po prostu nie wierzyłem, że z cukinii można zrobić coś tak pysznego. Oto jej przepis kulinarny. Myjemy cukinię i kroimy w kółka. Obierz i pokrój cebulę w kostkę. Dodajemy wszystko. Pieprz do smaku i dodaj ulubione przyprawy. Następnie bierzemy stopiony ser i kroimy go na talerze. Wkładamy go do pojemnika, w którym leży cukinia i mieszamy. Umieść pojemnik na wolnym ogniu, dodaj trochę oleju roślinnego do rondla. Cukinię dusić, ciągle mieszając. Gdy ser się stopi, wyjmij je z pieca. Dodaj jajka do powstałej masy. Wymieszaj i wlej do naczynia do pieczenia, które wcześniej posmaruj olejem. Piec w temperaturze 180 stopni. Czas zależy od głębokości naczynia do pieczenia.zajmie ci to około pół godziny. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g