zapiekanka z cukinii z serem topionym jest klasyczna

bardzo smaczna i zdrowa zapiekanka z ulubionego warzywa!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 6 g
tłuszcze 56 % 14 g
węglowodany 20 % 5 g
122 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

cukinia to rodzaj jedzenia, które lubią tylko niektórzy ludzie. Moja przyjaciółka przywiozła z Ameryki przepis kulinarny o nazwie"zapiekanka z cukinii". Kiedy zrobiła to w domu i poczęstowała mnie, po prostu nie wierzyłem, że z cukinii można zrobić coś tak pysznego. Oto jej przepis kulinarny. Myjemy cukinię i kroimy w kółka. Obierz i pokrój cebulę w kostkę. Dodajemy wszystko. Pieprz do smaku i dodaj ulubione przyprawy. Następnie bierzemy stopiony ser i kroimy go na talerze. Wkładamy go do pojemnika, w którym leży cukinia i mieszamy. Umieść pojemnik na wolnym ogniu, dodaj trochę oleju roślinnego do rondla. Cukinię dusić, ciągle mieszając. Gdy ser się stopi, wyjmij je z pieca. Dodaj jajka do powstałej masy. Wymieszaj i wlej do naczynia do pieczenia, które wcześniej posmaruj olejem. Piec w temperaturze 180 stopni. Czas zależy od głębokości naczynia do pieczenia.zajmie ci to około pół godziny. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy