Jeśli chodzi o klasyczną zapiekankę, prawie każdy pamięta tę podawaną w przedszkolu. Co więcej, zawsze będzie to twaróg. Lub, w ostateczności, ryż. Wszyscy rozumiemy, że zapiekanki, nawet najbardziej Klasyczne, nie ograniczają się do tych produktów. Mogą być grzybowe, warzywne, mięsne, z makaronem, roślinami strączkowymi, w cieście. Włoska lasagne to ta sama zapiekanka. A kto by powiedział, że to nie jest klasyk?))
pięć najczęściej używanych składników w klasycznych przepisach na zapiekanki:
co wpływa na stopień klasyczności
niezależnie od wybranego przepisu na zapiekankę, na stopień jej klasyczności wpłynie skład produktów i technologia gotowania.
jeśli mówimy o składzie, wszystkie produkty powinny:
a) bądź powszechny i dostępny
B) zgodne z ogólnymi kanonami recepturowymi
to dlatego, że ten sam przepis zamienia się w klasyczny, który gotuje wszystko i wszędzie.
twaróg-pozdrowienia z dzieciństwa
w odniesieniu do zapiekanki z twarogu klasyczna jest przygotowywana z twarogu, cukru, kaszy manny, jajek, śmietany, masła i soli. A na wyjściu okazuje się bardzo delikatny, przewiewny, bujny - ten sam z dzieciństwa. Dodatkowo możesz dodać do niego rodzynki.
piecze się go w piekarniku, na blasze do pieczenia lub w formie. W końcu wcześniej, kto pamięta, w naszym kraju nie było multicookerów. Ale obecność takiej w kuchni nie zabrania pieczenia w niej naczynia-klasyka nie będzie miała nic przeciwko))
pięć najszybszych przepisów na klasyczną zapiekankę:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
zapiekanka z twarogu z wiśniami klasyczna | 40 min | 193 | +127 |
Klasyczna zapiekanka z cukinii | 1 h | 105 | +131 |
klasyczna zapiekanka w powolnej kuchence | 1 h | 178 | +29 |
zapiekanka z cukinii z serem topionym jest klasyczna | 1 h | 122 | +130 |
Klasyczna zapiekanka z kaszy manny bez twarogu | 1 h | 258 | +45 |
Klasyczny warzywny. Ziemniaki-nasze wszystko!
z tym jest trudniej ze względu na szeroki wybór warzyw. Ale uważa się, że najbardziej & bdquo;Klasyczne & rdquo; są ziemniaki i kapusta. Pierwszy ma postać puree do „ciasta”, drugi-częściej jako nadzienie. Właściwie zapiekanka z puree ziemniaczanego z różnymi wypełniaczami: mięso, grzyby, smażone warzywa, ryby - jest również bardzo popularna i była i pozostaje do dziś.
zapiekanka z mięsem i rybą. Zachód spotyka się ze Wschodem
nie zapomnij o potrawach z krajów zachodnich i bardziej Wschodnich w stosunku do Rosji. Mają też swój własny klasyk, który stał się popularny za granicą. Ryby, owoce morza, wszelkiego rodzaju makarony są popularne w regionie Morza Śródziemnego. Po wydaniu Kreskówki & bdquo;Ratotuj & rdquo; cały świat dowiedział się o potrawie o tej samej nazwie, która jest niczym innym jak klasyczną zapiekanką.