Klasyczna Charlotte w powolnej kuchence z jabłkami

przewiewne ciasto jabłkowe w powolnej kuchence! Ciasto ciasto okazuje się bardzo lekkie, najważniejsze jest, aby nie przeciążać go mąką. Deser przygotowany według tego przepisu jest uwielbiany przez moje domowe i często jest proszony o przygotowanie go na herbatę. Spróbuj i ugotuj tę Charlotte-szybko i bardzo smacznie!
NicaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 4 % 2 g
węglowodany 87 % 40 g
185 kcal
IG: 10 / 3 / 87

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 10 min

1. Jabłka myjemy i suszymy. Do tego ciasta najlepiej użyć antonovki. Jeśli skórka jabłek jest twarda, należy ją obrać. Pokrój w plasterki lub kostki, jak chcesz.
2. Rozbijamy jaja kurze w głębokim naczyniu, wlewamy cukier i wanilinę, dobrze ubijamy,aż mieszanina jaj wzrośnie.
3. Przesiej mąkę kilka razy, aby ciasto było lekkie i puszyste. Wprowadzamy w kilku etapach, delikatnie mieszając trzepaczką.
4. Nasmaruj miskę olejem roślinnym, rozłóż pokrojone jabłka i napełnij je ciastem.
5. Włącz Multicooker w trybie pieczenia i gotuj przez 45-50 minut. Ciasto lekko ostudzić, odwrócić, posypać cukrem pudrem i cynamonem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy