skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Sól rozpuszcza się w zimnej wodzie i dodaje olej. Mąkę przesiewa się na stole obok.
Krok 2:
Wlewając mąkę do wody, zagniataj ciasto. W zależności od temperatury, jakości produktów, wilgotności powietrza, nastroju gospodyni i lokalizacji Planet ciasto może przyjmować mniej lub więcej mąki.
Krok 3:
Ugniataj ciasto najpierw w misce.
Krok 4:
Następnie przenieś ciasto na stół. Ugniatane kamerą-film bardzo dobrze pokazuje odwieczne umiejętności i miłość do Dania. Zobacz koniecznie.
Krok 5:
Ciasto składa się na pół i ugniata krzywką w tortillę.
Krok 6:
Powtarza się to wiele razy.
Krok 7:
Następnie za pomocą długiego cienkiego wałka do ciasta kije zaczynają się toczyć.
Krok 8:
Ciasto nawijamy na wałek do ciasta niezbyt ciasno i zwijamy, lekko rozciągając ciasto rękami na boki. Mówią, że w ten sposób ciasto się toczy.
Krok 9:
Gdy stół się skończy - ciasto jest gotowe. Powinien być cienki, ale z umiarem, aby nie pękał podczas rzeźbienia i gotowania. Ciasto składa się na kilka warstw. Jest to również dobrze pokazane na filmie.
Krok 10:
Pocięte na fałdy.
Krok 11:
Po rozwinięciu ciasta uzyskuje się długie wstążki o szerokości 5-7 cm. Taśmy są układane jeden na drugim.
Krok 12:
Pocięte teraz na kwadraty. Podstawy manty są gotowe.
Krok 13:
Do nadzienia użyj mielonego mięsa (jagnięciny) z cebulą.
Krok 14:
Przygotuj manty w parowarach (mantyshnitsy, kaskany), smarując dyski z otworami na parę olejem. Mówi się, że przed wydobyciem manty należy spryskać je wodą - ożywają i stają się bardzo atrakcyjne.
miłego!
P. S. kuchnie narodowe to bardzo drażliwy temat, więc jeśli dla kogoś manti jest rodzimym daniem, daj nam wskazówki i podpowiedź-nieznajomym, ale ciekawskim do niemożliwości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g