skład / składniki
metoda gotowania
umyte owoce pigwy obieramy nożem. Wlać pokrojone kawałki do rondla z wodą. Woda musi całkowicie zakryć wszystkie kawałki.
podpalamy patelnię i gotujemy. Zaczynamy monitorować czas od rozpoczęcia gotowania wody. Często sprawdzamy pigwę i Obserwujemy, kiedy stanie się miękka. Po zmiękczeniu oznacza to, że pierwsza część przepisu jest kompletna.
spuść nadmiar wody z patelni. Zmiażdż pigwę, tak jak gotowane ziemniaki. Powinieneś zrobić Squishy przecier owocowy. Wlej cukier na wierzch, a następnie proszek kwasu cytrynowego. Wymieszaj je z puree. Wracamy patelnię do pieca i ustawiamy ją na niską temperaturę, do powolnego gotowania. Gotuj dżem z pigwy, aż będzie gęsty. To, jak gęsty to zrobić, jest już kwestią gustu.
na koniec wlej dżem i zwiń go w czyste, przegotowane słoiki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pigwa - 40 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g