skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jabłka obrać ze skórki i rdzeni, pokroić w plasterki, włożyć do rondla, dodać wodę i podpalić.
Krok 2:
Doprowadź jabłka do wrzenia i gotuj przez 25 minut.
Krok 3:
Włóż nasiona gorczycy do Gazy (muślinu) i umieść na jabłkach.
Krok 4:
Obierz i posiekaj cebulę, dodaj do jabłek i wymieszaj.
Krok 5:
Z pomidorem usuń skórkę, pokrój miąższ z nasionami (możesz bez nasion) i dodaj do rondla. Krojenie wszystkich produktów nie odgrywa specjalnej roli, ponieważ podczas gotowania Chutney zamienia się prawie w tłuczone ziemniaki.
Krok 6:
Dodaj curry, pieprz, cukier i sól.
Krok 7:
Dodaj rodzynki.
Krok 8:
Obierz i drobno posiekaj czosnek i włóż do rondla. Dodaj ocet jabłkowy, wszystko wymieszaj, zagotuj. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, w przeciwnym razie karmel przyklei się na dnie.
Krok 9:
Gotuj Chutney w najłagodniejszym gotowaniu przez około 3 godziny. Stanie się kremowy i bardzo aromatyczny. Wyjmij torebkę musztardy z gotowego chutney i włóż sam sos do słoików. Można je przechowywać w lub zwinąć, odwrócić do ostygnięcia itp., Ogólnie rzecz biorąc, postępuj jak ze zwykłym przedmiotem na zimę.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g