ten owoc & ndash; pochodzi z gospodyń Kaukazu i Azji Środkowej. Z powodzeniem stosuje się go w połączeniu z mięsem (jagnięcina i kurczak). Najpierw daje kwasowość, usuwa tłusty smak, a sam jest wypełniony bulionem mięsnym. Dania z pigwy z drobiem są pikantne, aromatyczne i niskokaloryczne & ndash; dobre dla każdego. W uzbeckim Pilawie wkłada się pigwę & ndash; połówki, jednocześnie z marchewką, według ilości & ndash; jako mięsa. Aby przygotować te złote jabłka, należy je umyć i obrać, włożyć do czystych słoików z jagodami derenia i wlać syrop, po dniu spuścić syrop, gotować przez pół godziny i wlać z powrotem. Takie przygotowanie na zimę da wspaniałe Pilawy, smażone mięso i warzywa, ciasta i desery.
owoce mają wysoką zawartość pektyn, więc robią galaretki, marmolady i inne galaretowate potrawy. Znane są również przepisy na kompoty, kruchony, lemoniady i inne orzeźwiające napoje z tym owocem.
pieczone – z jagnięciną, migdałami, cukrem lub miodem, nadziewane i czyste. Nawet z borowikami w piekarniku. Domowe, smaczne i proste. I długo & ndash; jest bardzo twarda.
pyszny dżem z pigwy z orzechami włoskimi. Posiekane orzechy i trochę soku z cytryny dodaje się do gotowanych kilka razy bursztynowych plasterków, gotuje, napełnia słoiki i czeka na zimę.
182 kcal
2 hours
Orientalne danie znane wszystkim, smaczne, obfite i aromatyczne. Pilaw z pigwy i
103 kcal
20 minutes
Nie wiesz, co jeść, aby schudnąć? Ta sałatka jest dla ciebie!
142 kcal
1 hour50 minutes
Niezwykłe danie z indyka, wątroby i pigwy. Przygotuj i zachwyć rodzinę!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Drugie danie
- Mięso i produkty mięsne
- Warzywa
- Owoce jagody
- Kasze i produkty zbożowe
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Berberys
- Z zira
- Z papryką
- Sól
- Dania z olejem roślinnym
- Kuchnia azjatycka
- Duszenie
- Pilaw
- Duszone warzywa
- Drugie z mięsa
- Z wołowiny
- Z marchwi
- Z cebula
- Z pigwy
- Bez jajek
- Przepisy bezmleczne
- Z ryżu