Gogoshary na zimę marynowane

to nie tylko przygotowanie, ale świetna przekąska od ludzi rasy kaukaskiej! Gogoshary na zimę według tego przepisu są bardzo smaczne, o kaukaskim smaku i połączeniu smaku i aromatu. Gotuj - nie pożałujesz!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 50 % 7 g
węglowodany 43 % 6 g
92 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj pieprz, obierz (nie przecinaj, usuń łodygę i nasiona) i jeszcze raz umyj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój warzywa na kawałki średniej wielkości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój czosnek na 3-4 części.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej wodę do rondla, włóż tam liść laurowy i pieprz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj cukier, sól i olej słonecznikowy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Doprowadź marynatę do wrzenia i umieść tam paprykę, ile mieści się w jednej warstwie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Od czasu do czasu obracając, gotuj paprykę przez około 5 minut. Staną się miękkie, ale jeszcze się nie rozpadną.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotową paprykę przenosimy na sito, aby szklany olej i wkładamy następną partię do marynaty. Więc gotujemy wszystkie papryki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kiedy pieprz się skończy-w marynacie dusimy warzywa z czosnkiem, aż liście będą miękkie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Tak. Wyjmij zioła i czosnek z marynaty.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    W słoikach układamy warstwy pieprzu i ziół. Trochę ubijamy, ale bez fanatyzmu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Tak.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Najwyższa warstwa jest zielona.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj ocet do marynaty i pozwól mu się zagotować.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Napełnij słoiki marynatą.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Przykryj pokrywkami i sterylizuj-litrowy słoik przez 20 minut.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Następnie zwijamy pokrywki i zwijamy, aż ostygną.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal / 100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal / 100g

Podobne przepisy