skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj pieprz, obierz (nie przecinaj, usuń łodygę i nasiona) i jeszcze raz umyj.
Krok 2:
Pokrój warzywa na kawałki średniej wielkości.
Krok 3:
Pokrój czosnek na 3-4 części.
Krok 4:
Wlej wodę do rondla, włóż tam liść laurowy i pieprz.
Krok 5:
Dodaj cukier, sól i olej słonecznikowy.
Krok 6:
Doprowadź marynatę do wrzenia i umieść tam paprykę, ile mieści się w jednej warstwie.
Krok 7:
Od czasu do czasu obracając, gotuj paprykę przez około 5 minut. Staną się miękkie, ale jeszcze się nie rozpadną.
Krok 8:
Gotową paprykę przenosimy na sito, aby szklany olej i wkładamy następną partię do marynaty. Więc gotujemy wszystkie papryki.
Krok 9:
Kiedy pieprz się skończy-w marynacie dusimy warzywa z czosnkiem, aż liście będą miękkie.
Krok 10:
Tak. Wyjmij zioła i czosnek z marynaty.
Krok 11:
W słoikach układamy warstwy pieprzu i ziół. Trochę ubijamy, ale bez fanatyzmu.
Krok 12:
Tak.
Krok 13:
Najwyższa warstwa jest zielona.
Krok 14:
Dodaj ocet do marynaty i pozwól mu się zagotować.
Krok 15:
Napełnij słoiki marynatą.
Krok 16:
Przykryj pokrywkami i sterylizuj-litrowy słoik przez 20 minut.
Krok 17:
Następnie zwijamy pokrywki i zwijamy, aż ostygną.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Seler - 12 kcal / 100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal / 100g