Sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

odpowiedni dla osób odchudzających się i nadaje się również do postu ! Sałatka oczywiście nie jest kompletnym posiłkiem,ale można je zjeść. Zdrowe i niskokaloryczne. Możesz gotować z białą kapustą, ale smak Pekiński jest delikatniejszy. Musisz wybrać kapustę z biało-żółtym liściem, jest bardziej dojrzała i soczysta niż zielona.
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 2 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 53 % 9 g
97 kcal
IG: 33 / 67 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Opłucz kapustę, pokrój wzdłuż na dwie połówki i nie grubo posiekaj / posiekać /.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj grubo marchewki. Drobno posiekaj szczypiorek i koperek / Usuń grube łodygi/.W razie potrzeby lub dostępności możesz dodać inne warzywa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż kapustę do miski, delikatnie potrząśnij rękami. Dodaj warzywa i kukurydzę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj wypełnienie : - posiekaj czosnek, dodaj trochę soli, cukru, soku z cytryny, bardzo dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij tuż przed podaniem. Smacznego !

ta sałatka nie jest przyprawiona, ponieważ osiądzie, wypuści wodę i będzie miała nie do zaprezentowania wygląd. Jeśli musisz go przygotować z wyprzedzeniem, po prostu włóż wszystkie składniki do miski bez mieszania, wypełnienie - osobno. Pod folią włóż do lodówki, w razie potrzeby wymieszaj i dopraw.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal / 100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy