skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Opłucz kapustę, pokrój wzdłuż na dwie połówki i nie grubo posiekaj / posiekać /.
Krok 2:
Zetrzyj grubo marchewki. Drobno posiekaj szczypiorek i koperek / Usuń grube łodygi/.W razie potrzeby lub dostępności możesz dodać inne warzywa.
Krok 3:
Włóż kapustę do miski, delikatnie potrząśnij rękami. Dodaj warzywa i kukurydzę.
Krok 4:
Przygotuj wypełnienie : - posiekaj czosnek, dodaj trochę soli, cukru, soku z cytryny, bardzo dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Napełnij tuż przed podaniem. Smacznego !
ta sałatka nie jest przyprawiona, ponieważ osiądzie, wypuści wodę i będzie miała nie do zaprezentowania wygląd. Jeśli musisz go przygotować z wyprzedzeniem, po prostu włóż wszystkie składniki do miski bez mieszania, wypełnienie - osobno. Pod folią włóż do lodówki, w razie potrzeby wymieszaj i dopraw.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal / 100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g