włoska zupa minestrone
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć razem na patelni. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia. Gdy woda będzie wystarczająco gorąca, dodaj boczek i cebulę.
gdy bulion się zagotuje, dodaj wstępnie pokrojoną marchewkę i ogórek. Gotuj przez 4-5 minut, a następnie dodaj makaron, posiekane chili i pomidory, fasolę.
wlej sok pomidorowy do bulionu, dodaj sól i czarny pieprz, wymieszaj i gotuj, aż makaron będzie gotowy.
2 minuty przed gotowaniem dodaj czosnek pokrojony na kilka plasterków i małe liście szpinaku w całości.
podawaj minestrone, dekorując ziołami i cienkimi talerzami parmezanu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g