pesto z pestek dyni
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj natkę pietruszki i oddziel liście od łodygi.
2. SOS wymaga prażonych pestek dyni. Smażę je bez oleju przez kilka minut.
3. Pokrój obrany czosnek na pół.
4. Posiekaj przygotowaną pietruszkę, czosnek i orzechy w blenderze.
5. Do mieszanki dodaj starty ser i oliwę z oliwek, dobrze wymieszaj.
6. Dodaj sól i pieprz.
sos jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g