pesto z pestek dyni

pyszny włoski sos! Zaskocz swoich bliskich! . Kulinarne & quot; eksperymenty & quot; stawiam na moich bliskich, a ich wdzięczność dla mnie - najlepsza pochwała. Próbowałem gotować ulubione pesto wszystkich z pestkami dyni - moje były po prostu zachwycone! Przygotowuje się bardzo szybko i łatwo. Używam go jako sosu do makaronu, dzieci po prostu rozmazują chleb. To świetny sos do warzyw, mięs i ryb.
Eliza HelgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 11 g
tłuszcze 74 % 46 g
węglowodany 8 % 5 g
461 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Umyj natkę pietruszki i oddziel liście od łodygi.
2. SOS wymaga prażonych pestek dyni. Smażę je bez oleju przez kilka minut.
3. Pokrój obrany czosnek na pół.
4. Posiekaj przygotowaną pietruszkę, czosnek i orzechy w blenderze.
5. Do mieszanki dodaj starty ser i oliwę z oliwek, dobrze wymieszaj.
6. Dodaj sól i pieprz.

sos jest gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Suszone pestki dyni i dyni - 553   kcal/100g
  • Pestki dyni - 556   kcal/100g

Podobne przepisy