skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić szaszłyki na blasze do pieczenia w piekarniku wieprzowym? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do mięsa wieprzowego wybierz szyję lub polędwicę. Takie mięso nie będzie suche po upieczeniu.
Krok 2:
Pokrój mięso na małe kawałki, około 3*3 lub 4 * 4 cm.
Krok 3:
Obierz cebulę, opłucz w chłodnej wodzie i drobno posiekaj. Pamiętaj o pokrojonej cebuli rękami, aby szybciej wypuściła sok. Dodaj cebulę do miski do mięsa. Tutaj dodaj przyprawy do mięsa i suszoną bazylię. Jako przyprawę używam mieszanki mielonej papryki. Ale suszoną bazylię można całkowicie zastąpić innymi suszonymi aromatycznymi ziołami. Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw na 2-3 godziny.
Krok 4:
Drewniane szaszłyki nadają się do gotowania szaszłyków. Podczas marynowania szaszłyków namocz szaszłyki w wodzie. Będą nasączone wodą i nie przypalą się podczas pieczenia.
Krok 5:
Pod koniec marynowania dodaj sól do mięsa i wymieszaj. Połóż mięso na szaszłykach i umieść na blasze do pieczenia. Wybierz blachę do pieczenia, aby mięso było na wadze. Umieść kebaby w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na 25-30 minut. Skoncentruj się na piekarniku.
Krok 6:
Gotowe kebaby się zrumienią. Przenieś je na półmisek i podawaj. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g