Zupa Duchbar
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki
Krok 2:
Gotowanie bulionu. Dodaj kość, liść laurowy, ziele angielskie do wody. Gotuj przez co najmniej 1 godzinę. Odcedź gotowy bulion, usuń kość i przyprawy.
Krok 3:
Z mięsa przekręć mięso mielone i dodaj cebulę, pieprz, sól.
Krok 4:
Weź mąkę, jajko, wodę i sól - zagnieść ciasto.
Krok 5:
Możesz podzielić ciasto na 2 części, aby ułatwić pracę. Rozwałkuj warstwę o grubości około 1 mm
Krok 6:
Pocięte na kwadraty 3x3
Krok 7:
Umieść nadzienie w kwadracie (1/3) łyżeczki
Krok 8:
Owijamy metodą trójkąta klejonego
Krok 9:
Z takiego wychodzi & quot; duchebarenok"
Krok 10:
Do wrzącego bulionu wysyłamy & quot; duchbaryat"
Krok 11:
Kiedy się pojawią, zupa jest gotowa, częstujemy krewnych
Krok 12:
Dodaj suszoną miętę, pietruszkę do talerza. Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Kości wołowe - 105 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g