skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapki ze śledziem i czarnym chlebem na szaszłykach? Przygotuj jedzenie. Śledź lepiej komponuje się z czarnym chlebem, lepiej nie bierz białego. Będzie pysznie z borodinskim. Każdy śledź będzie odpowiedni — i najczęstszy lekko solony, który będzie musiał zostać pokrojony na filety, a gotowy filet i kawałki w słoikach. Wzięłam taką. Najszybsza opcja. Wyjmij olej z lodówki wcześniej, powinien stać się miękki.
Krok 2:
Pokrój chleb na identyczne kwadraty. Najwygodniej będzie to zrobić z kwadratowego chleba, ale z każdego innego wyjdzie. W takim przypadku pozostaną resztki, z których można zrobić krakersy. Lepiej odetnij Skórki, zrób kanapki tylko z miękiszu.
Krok 3:
Rozłóż kwadraty chleba cienką warstwą musztardy. Wybierz musztardę według własnego gustu, uważaj tylko na & quot; rosyjski & quot; — jest bardzo ostry. Nawet musztarda z ziarnami jest odpowiednia, będą chrupać podczas jedzenia. Mam zwykłą słodką musztardę.
Krok 4:
Umyj i osusz koperek. Drobno posiekaj. Radzę wziąć koperek, bardzo harmonijnie łączy się ze śledziem.
Krok 5:
Dodaj posiekany koperek do miękkiego masła, dobrze wymieszaj. Na tym etapie możesz wlać do oleju swoje ulubione przyprawy w połączeniu ze śledziem. Na przykład kolendra.
Krok 6:
Posmaruj masłem koperkowym kwadraty chleba.
Krok 7:
Następnie zajmij się dodatkami do śledzia. Tutaj możliwe są opcje. Najprostszy jest świeży lub solony ogórek. Odpowiednie jest również zielone jabłko lub kiwi. Wziąłem jabłko, bardzo lubimy połączenie jego słodyczy ze słonym śledziem. Wybierz według własnego gustu. Pokrój jabłko w plasterki. Jeśli używasz ogórka, pokrój go na plasterki.
Krok 8:
Ułóż plasterki jabłka (lub ogórka) na chlebie.
Krok 9:
Ułóż kawałki śledzia na wierzchu. Jeśli masz Duży filet, pokrój go na kawałki o odpowiedniej wielkości.
Krok 10:
Włóż szpikulec lub wykałaczkę do każdej kanapki, tak jak ja. Na wierzchu potknij się o połowę oliwki. Udekoruj kanapki małymi gałązkami zieleni.
Krok 11:
Przed podaniem włóż kanapki do lodówki na pół godziny,a następnie podawaj, układając je na dużym talerzu. Smacznego!
pyszne kanapki! Wcześniej robiłam takie kanapki ze śledziem i jabłkiem. Kanapki są wygodniejsze do jedzenia. Teraz chcę wypróbować opcję z kiwi.
jak wybrać odpowiednie oliwki? Lepiej kupić produkt w przezroczystym opakowaniu. Możesz więc rozważyć ich wygląd i kolor. Jeśli oliwki są zbyt Czarne, dodaje się barwniki spożywcze. Owoce powinny być elastyczne, całe, o gładkiej, błyszczącej skórze. Zbyt miękkie, przejrzałe oliwki nie będą przechowywane przez długi czas.
jak prawidłowo pokroić całą rybę na filety? Usuń ogon, głowę i płetwy. Wzdłuż grzbietu przetnij tuszę do kręgosłupa. Odwróć na beczkę. Ostrym nożem odetnij mięso z kości grzbietowej. Odwróć tuszę i odetnij filet z drugiej strony. Oczyść wnętrze, usuwając czarny film, ponieważ jest gorzki i zepsuje smak. Spłucz i dobrze wysusz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g