gulasz warzywny na zimę a la lecho
skład / składniki
50
porcje:
gotowanie krok po kroku
trzy marchewki na grubej tarce.
lecho wystarczy wlać do rondla w celu dalszego gotowania.
obierz i pokrój ziemniaki na średniej wielkości kawałki.
posiekaj cukinię i ogórki.
warzywa umieścić do lecho na patelni. Dodaj przyprawy, sól. Wlać sok i olej słonecznikowy.
wszystko wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez 1,2 godziny przy otwartej pokrywie.
5 min. przed gotowością dodaj ocet.
pod koniec gaszenia natychmiast zamykamy w słoikach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g