skład / składniki
metoda gotowania
jeśli masz suchą fasolę, tak jak ja, warto ją wstępnie namoczyć przez 2-3 godziny w zimnej wodzie, aby przyspieszyć gotowanie. Jeśli fasola nie zostanie namoczona przed gotowaniem, będzie gotowana dłużej. Ponadto, aby zaoszczędzić czas, możesz użyć puszki.
1. Zalej fasolę zimną wodą, aby woda przykryła ją około 2 cm i podpal. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć do umiarkowanego i gotować do miękkości. Następnie odcedź płyn (lub użyj go jako bulionu,jeśli chcesz)
2. Podczas gotowania fasoli obierz i umyj cebulę i marchewkę, pokrój je w drobną kostkę.
3. Brokuły umyć, rozłożyć na różyczki, a także pokroić w drobną kostkę.
4. Weź duży garnek lub patelnię, wlej oliwę z oliwek, przykryj posiekaną cebulą, marchewką i brokułami i smaż przez kilka minut.
5. Obierz i umyj ziemniaki, pokrój je jak resztę warzyw.
6. Zanurz pomidory we wrzącej wodzie na kilka minut. Usuń skórkę, usuń nasiona. Pokrój przygotowaną miazgę w kostkę.
7. Do podsmażonych warzyw dodaj przygotowane pomidory i ziemniaki, koncentrat pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki i drobno starty czosnek. Napełnij wszystko bulionem.
8. Sól, zagotuj na dużym ogniu. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut, aż warzywa będą miękkie i prawie gotowe.
9. Dodaj makaron i fasolę, gotuj przez kolejne 5-8 minut, aż makaron się ugotuje.
podawaj minestrone na gorąco z parmezanem na wierzchu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Bulion warzywny - 13 kcal/100g