rurki na margarynie z gotowanym skondensowanym mlekiem

najlepszą ucztą dla słodyczy jest tyle mleka skondensowanego!!!
JohannaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 30 % 19 g
węglowodany 57 % 36 g
345 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

nie jest tajemnicą, że pacjenci często dziękują personelowi medycznemu, jak tylko mogą. Mam koleżankę pracującą jako pielęgniarka. Do szpitala trafiła samotna babcia ze złamaniem. Tanyushka opiekowała się nią, traktowała babcię po ludzku. Kiedy starsza pani wymeldowała się, zniknęła na chwilę, a tydzień później tanyushka przyniosła duży kosz na post, w którym jak kwiaty stały rurki waflowe ze skondensowanym mlekiem. Babcia upiekła gości na całą zmianę. To pyszne jedzenie wystarczyło wszystkim, nawet pacjentom. Chcesz przygotować takie rurki w domu? Proszę, oto przepis dla Ciebie.
stopić margarynę, wymieszać z jajkami, posolić. Przesiej mąkę przez drobne sito i dodaj do mieszanki. Dodaj mleko w takiej ilości, aby ciasto było lepkie i lepkie.
do pieczenia rur, Twój Arsenał przyborów kuchennych powinien mieć gofrownicę. Wlej powstałe ciasto do gofrownicy i upiecz. Możesz uformować rurki, jeśli ciasto jest gorące. Nakładamy trochę skondensowanego mleka na wafel i zwijamy. Czekamy, aż produkt ostygnie, aby gotowane mleko skondensowane nie wyciekło.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal / 100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy