skład / składniki
gotowanie krok po kroku
nie jest tajemnicą, że pacjenci często dziękują personelowi medycznemu, jak tylko mogą. Mam koleżankę pracującą jako pielęgniarka. Do szpitala trafiła samotna babcia ze złamaniem. Tanyushka opiekowała się nią, traktowała babcię po ludzku. Kiedy starsza pani wymeldowała się, zniknęła na chwilę, a tydzień później tanyushka przyniosła duży kosz na post, w którym jak kwiaty stały rurki waflowe ze skondensowanym mlekiem. Babcia upiekła gości na całą zmianę. To pyszne jedzenie wystarczyło wszystkim, nawet pacjentom. Chcesz przygotować takie rurki w domu? Proszę, oto przepis dla Ciebie.
stopić margarynę, wymieszać z jajkami, posolić. Przesiej mąkę przez drobne sito i dodaj do mieszanki. Dodaj mleko w takiej ilości, aby ciasto było lepkie i lepkie.
do pieczenia rur, Twój Arsenał przyborów kuchennych powinien mieć gofrownicę. Wlej powstałe ciasto do gofrownicy i upiecz. Możesz uformować rurki, jeśli ciasto jest gorące. Nakładamy trochę skondensowanego mleka na wafel i zwijamy. Czekamy, aż produkt ostygnie, aby gotowane mleko skondensowane nie wyciekło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal / 100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g