skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Będziemy potrzebować pojemnika do ugniatania, sita i młynka do kawy. W rzeczywistości nigdy nie ustaliłem ilości wydanego proszku, okresowo zamieniając w niego cukier w razie potrzeby. Ale jeśli ktoś nie ma młynka do kawy, zawsze możesz kupić proszek w sklepie i uwierz mi, lepiej wziąć więcej)))
Krok 2:
Potrzyj dno pojemnika olejem.
Krok 3:
Używam 2 rodzajów barwników, suchych i żelowych. Żel można dodać do gotowego mastyksu.
Krok 4:
Jeśli używasz suchych, należy je najpierw rozpuścić w kropli wody lub soku z cytryny.
Krok 5:
Aby nie kupować cytryny za każdym razem ze względu na kilka kropli, używam gotowego soku z cytryny.
Krok 6:
Wlej Marshmallow Marshmallow i nasz barwnik i włóż do kuchenki mikrofalowej na 10-60 sekund, w zależności od ilości Marshmallow. (jeśli 200gr, to gdzieś na min.)
Krok 7:
Wskazane jest obserwowanie, jak się nagrzewa, gdy tylko zwiększy swoją objętość 2 razy, natychmiast ją wyłącz. Ważne jest,aby nie przegrzewać pianek, mastyk ATO zostanie zepsuty, lepiej umieścić go ponownie. Ktoś stawia na łaźnię wodną zamiast kuchenki mikrofalowej, szczerze mówiąc, próbowałem raz, to nie zadziałało, najwyraźniej przegrzało się i mastyk bardzo zaczął się kruszyć, musiałem wyrzucić wszystko, aby spróbować więcej)),
Krok 8:
Ponieważ sito mieści się bardzo wygodnie na tym pojemniku, wyładowuję do niego wszystko. Spód miski zmielony proszkiem, a na wierzchu zmielony proszkiem stopniowo zagniatam ciasto.(przykleja się do rąk okropnie, bądź cierpliwy, to normalne)))
Krok 9:
Gdy mastyk nieco ostygnie, możesz dodać więcej proszku. Jeśli rzucisz gorącą piankę na dużą ilość proszku, zwinie się w grudki i ryzykujesz zepsucie wszystkiego.
Krok 10:
Potrzebuję bardziej nasyconego koloru, do tego dodaję więcej barwnika żelowego.
Krok 11:
Mastyk staje się elastyczny, przestaje przyklejać się do rąk, szczelnie pakuje się w folię spożywczą i lodówkę przez 30 minut.
Krok 12:
Ściskamy potrzebną ilość do pracy, resztę chowamy w folii, ponieważ mastyk wysycha i kruszy się.
Krok 13:
Rozwałkuj mastyks wałkiem do ciasta. ale nie za cienkie, ponieważ wysuszone róże będą bardzo delikatne. Tak więc pierwszą opcją jest zrobienie takich kwiatów o różnych rozmiarach, ponieważ nie mam żadnych cięć, najpierw wycinam je z papieru,nakładam i już wycinam nożem z mastyksu.
Krok 14:
Tak
Krok 15:
Falujemy krawędzie za pomocą narzędzia lub czegoś podobnego, ma to na celu nadanie realizmu naszej róży.
Krok 16:
Umieść większy kwiat w folii, aby zestalić się w tej formie.
Krok 17:
Robimy środek
Krok 18:
I zaczynając od mniejszych kwiatów, owijamy płatki naszej róży przez jeden.
Krok 19:
I ostatni kwiat, który u nas wyschł. oto, co się stało.
Krok 20:
W drugiej metodzie wycinam również puste miejsca z papieru.
Krok 21:
Wycięte, wykonane.
Krok 22:
Zrobiłem również środek i nakładamy nasze płatki w kolejności, zaczynając od środka poprzedniego.
Krok 23:
I tak od mniej do więcej. Na dole odetnij nadmiar mastyksu i zrób schludny Okrągły kształt.
Krok 24:
Umieszczam naszą różę na folii, aż stwardnieje, aby dodać blasku naszym płatkom.
Krok 25:
Więc dotarliśmy do trzeciej metody. jak dla mnie jest najszybszy i najłatwiejszy. Bierzemy stos i stos o większej średnicy, mam szklankę i wyciskamy koła. Owinąć płatki, jak w poprzedniej wersji i wysłać do wyschnięcia na folii.
Krok 26:
Oto taka róża. Szczerze mówiąc, nie martwiłem się już płatkami kolejnych róż, jest też piękny, okazuje się oryginalny.
Krok 27:
Do kompletnego zestawu brakuje liści, na szczęście mam tłoki, no cóż, kto ich nie ma.... nabieramy cierpliwości i do przodu)))
możesz skorzystać z naszego bezdennego Internetu i obejrzeć profesionalny MK. Ale jeśli ktoś przyda się mojej wersji, będę bardzo zadowolony! ))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Marshmallow - 328 kcal/100g