skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto wszystkie niezbędne składniki
Krok 2:
Parówki czyścimy
Krok 3:
Gotuj kiełbaski przez 2-3 minuty, to nada im elastyczność w przyszłości
Krok 4:
Wyciągamy gotowane kiełbaski
Krok 5:
Pokrój kiełbasę wzdłuż, ale nie do końca
Krok 6:
Odwracamy krawędzie kiełbasy i mocujemy wykałaczką. Jeśli kiełbaski nie są wstępnie ugotowane, najprawdopodobniej pękną na pół
Krok 7:
Delikatnie rozłóż na patelni i smaż przez 1-2 minuty na średnim ogniu
Krok 8:
Odwracamy nasze serca i dociskamy je szpatułką do patelni, aby ściśle do niej przylegały
Krok 9:
Wbijamy jajko w każde serce-widać, że białko trochę wyciekło, ale to nie jest straszne, ved pod koniec gotowania łatwo go przyciąć nożem
Krok 10:
Przykryj i smaż na małym ogniu przez 10-12 minut, aż białko się ugotuje
Krok 11:
Gotowe jajecznice-serca układamy na talerzu i dekorujemy według własnych upodobań i pragnień
Krok 12:
Kochaj i bądź kochany!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.
jeśli boisz się jajek i jajecznic, które nie przeszły długotrwałej obróbki cieplnej, radzę przykryć patelnię pokrywką, oczywiście zepsujesz rodzaj naczynia, ale twoja dusza będzie spokojna.
Wskazówka dla najbardziej "doświadczonych". Upewnij się, że twoje danie się nie pali. Nie skupiaj się na czasie gotowania, ale na potrzebnej konsystencji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g