naleśniki z pasztetem

lubisz naleśniki? Przygotuj wspaniałą opcję na obiad. Naleśniki z pasztetem są niezwykle miękkie i delikatne, nie można się od nich oderwać!Naleśniki można podawać z sosem lub śmietaną w razie potrzeby. Pasztet może być nie tylko wątróbką, najważniejsze jest to, że jest świeży. Mleko do ciasta można rozcieńczyć w połowie wodą lub całkowicie ugotować naleśniki na wodzie.
lianaNAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 5 g
tłuszcze 51 % 21 g
węglowodany 37 % 15 g
271 kcal
IG: 13 / 0 / 87

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

przygotuj naleśniki:

- rozbij jajko do miski, wlej ciepłe mleko i olej roślinny, wymieszaj ręczną trzepaczką;

- dopraw powstałą masę solą, nie zapomnij o cukrze;

- delikatnie przesiać mąkę, zagnieść ciasto trzepaczką, ciasto powinno być gładkie, jednolite, bez grudek;

- smażyć naleśniki na gorącej patelni, aż będą rumiane po obu stronach.

podczas gdy naleśniki są jeszcze ciepłe, posmaruj je pasztetem i zwiń w bułkę.

podawaj na stole w ciepłej formie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pasztet z wątróbki - 314   kcal/100g

Podobne przepisy