naleśniki z pasztetem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
przygotuj naleśniki:
- rozbij jajko do miski, wlej ciepłe mleko i olej roślinny, wymieszaj ręczną trzepaczką;
- dopraw powstałą masę solą, nie zapomnij o cukrze;
- delikatnie przesiać mąkę, zagnieść ciasto trzepaczką, ciasto powinno być gładkie, jednolite, bez grudek;
- smażyć naleśniki na gorącej patelni, aż będą rumiane po obu stronach.
podczas gdy naleśniki są jeszcze ciepłe, posmaruj je pasztetem i zwiń w bułkę.
podawaj na stole w ciepłej formie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pasztet z wątróbki - 314 kcal/100g