naleśniki z kiełbasą liver
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę, sól.
2. Delikatnie wbij jajka, wlej mleko, dodaj cukier.
3. Wszystkie składniki zagnieść trzepaczką (można użyć blendera).
4. Naleśniki pieczemy na gorącej patelni po obu stronach, nie zapominając o smarowaniu olejem roślinnym (pół).
5. Kiełbasę piwną zamieniamy w pasztet. Aby to zrobić, pokrój go na kawałki i usmaż na patelni w pozostałym oleju roślinnym.
6. Pokrój jajka na twardo na małe kostki i wymieszaj z powstałym pasztetem.
7. Rozłóż nadzienie na każdym naleśniku i zawiń go w kopertę lub rolkę - według własnego gustu.
8. Podawaj na gorąco, posypując posiekanym koperkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa liver - 177 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g