glazura z cebulą pomidorami i kiełbasą
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Pokrój kiełbasę na małe kawałki.
Krok 3:
Pokrój cebulę w półpierścienie.
Krok 4:
Pomidora zalać wrzącą wodą, zdjąć skórkę i pokroić na małe kawałki
Krok 5:
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju roślinnego i ułóż kiełbasę z cebulą. Smażyć, mieszając od czasu do czasu przez 5 minut na średnim ogniu, aż kiełbasa się zrumieni.
Krok 6:
Dodaj kostki pomidora na patelnię, ponownie wymieszaj. Smaż przez kolejne 3-5 minut.
Krok 7:
Rozłóż nadzienie równomiernie na patelni i rozbij na nią 4 jaja kurze.
Krok 8:
Sól i pieprz do smaku. Gotuj przez 3 minuty, a następnie przykryj i doprowadź do miękkości.
Krok 9:
Połóż na talerzu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g